gezondinjevel.nl

Een haartransplantatie is tegenwoordig heel gebruikelijk

Het ondergaan van een haartransplantatie is lang iets geweest dat alleen was weggelegd voor Bekende Nederlanders en mensen met veel geld. De "gewone" Nederlandse man of vrouw kwam daar eigenlijk niet voor in aanmerking. En toch hebben ook "gewone" mannen en vrouwen last van haaruitval en een terugtrekkende haargrens. Het is daarom geweldig dat ook zij een haartransplantatie kunnen ondergaan. Maar waar laat je zo'n haartransplantatie uitvoeren? En hoe werkt het eigenlijk? Is het echt ook voor vrouwen een goede optie? Wanneer kun je een haartransplantatie overwegen?

Een haartransplantatie laat je uitvoeren in Turkije

Wat? Ja. In Turkije zit de kliniek van Dr. Cinik. Hij is gespecialiseerd in haartransplantaties bij mannen én vrouwen. Bij mannen is een haartransplantatie al iets meer ingeburgerd, maar natuurlijk kunnen ook vrouwen een transplantatie van het haar ondergaan. Bij het transplanteren van haar wordt het eigen haar gebruikt. Heb je een kale kruin of flinke inhammen of een terugtrekkende haarlijn? Dan is de kans groot dat je op je achterhoofd, net boven je nek, nog voldoende eigen haar hebt om de transplantatie mee uit te kunnen laten voeren. Deze haren worden, inclusief haarzakjes, eerst geoogst en klaargemaakt voor de transplantatie. Daarna wordt ieder haartje, stuk voor stuk, in de te behandelen plek geplaatst.

Is zo'n transplantatie altijd een goed idee?

Het is belangrijk om er eerst achter te komen waarom je zo'n haarverlies hebt. Bij mannen heeft het vaak met erfelijkheid en leeftijd te maken. Bij vrouwen ligt de oorprong vaak in hormonale schommelingen, zoals tijdens en na een zwangerschap en in de overgang. Het is verstandig om, voor je een transplantatie overweegt, eerst een afspraak te maken met de dermatoloog. Je komt er op deze manier achter of er geen medische oorzaak aan je haarverlies ten grondslag ligt. Is dat uitgesloten en ben je verder gezond? Dan kun je een afspraak maken met Dr. Cinik in Turkije.

Hoe werkt dat dan?

Om een diagnose te krijgen hoef je niet naar Turkije. Je kunt foto's en zelfs filmpjes uploaden om te laten zien wat de probleemgebieden zijn en wat er gebeuren moet. Aan de hand hiervan wordt een offerte gemaakt. Ga je akkoord? Dan kan de reis naar Turkije gepland worden. Je wordt daar volkomen in de watten gelegd en alles is geregeld. Je hoeft er alleen nog maar te zijn. Ook voor de nazorg hoef je niet naar Turkije. Die kan telefonisch of per mail met een Nederlandssprekende medewerker van Dr. Cinik.

Mobiele versie afsluiten